Monday, October 22, 2007

buffertinlägg (13/10-07)

Godkväll, jag har inte riktigt nåt att skriva om, men 'behöver' ändå posta något. Lyckosam som en snigel var jag och hittade ett gammalt inlägg från förra helgen som låg halvskrivet och lagrat på blogspot. Av någon anledning hade jag inte skrivit klart. Så istället för att skriva ett nytt inlägg där jag spottar och svär över något obetydligt så knåpade jag bara klart det här, där jag spottar och svär minst lika mycket (lite), om inte mer (mindre), men ändå når en sån där uppenbar miss Universum-slutsats som berättigar allt. Detta skrevs till störst del förra lördagen, den 13:e. Enjoy:

ahhh... när omvärlden skriker och har sig om skivbolagens undergång och den oundvikliga katastrofen som kommer följa känner jag mig bra duktig eftersom jag faktiskt inte direkt bryr mig. Radiohead släpper skiva som kostar vad du känner för att betala, high five grabbar. De musiker jag lyssnar på bryr sig inte ens om en symbolkostnad, deras musik är gratis. Och gratis är bäst. Om några år kanske resten av världen behöver aktivt engagera sig i sin musiksmak när skivbolagen slutligen dukar under - istället för att bli överöst med produkt A och produkt B så får folk som vill lyssna på musik faktiskt ta och göra något själv och inte bara sitta där och gapa (och blunda) och svälja vad de matas med. De får leta upp sina egna små favoriter i internets mångtaliga små gömmor och smultronställen.

Tyler Durden drömde om en värld där människor levde lyckliga som jägare-samlare i de övervuxna ruinerna av vår civilisation. På samma sätt drömmer jag om en värld utan enorma skivbolag vars skuggor vi lever i.

Dagens gratisrelease är Auflegware's VA EP,'Level Complete' - Frankfurtminimal som är så sjukt underground att det finns inte. Är du nyfiken på minimal så är det här ett gyllene tillfälle att höra något av det bästa just nu, eller om du bara är du uttråkad kan det också vara nåt.

>>http://www.minimalnet.org/va-level-eins-3-alw011/#comment-1209

Pja, egentligen var min eftermiddag och kväll vigd åt läxläsning, jag har nämligen en fet presentation att göra på tisdag och jag har inte ens börjat skriva.

Jag vet inte heller var jag ska börja...

Jag är inte ens säker på mitt val av ämne faktiskt...

Nåväl, idag gjorde jag mitt andra dagsvärk hos värdföräldrarnas affär. Affären är specialiserad på grillar, utemöbler, poolar och sånt där. Idag jag har lärt mig att fylla på gasolflaskor, klordunkar och montera grillar.

När det snackas om grillar här nere är det uteslutande gasgrillar det handlar om. Jävla fusk i min mening, men men. 'Grillen' jag idag monterade var som en spottloska i ansiktet av allt vad design och eftertanke heter. Åbäket var rent ut sagt ett helvete att montera, trots att jag man bara behövde skruva 12 skruvar. Kruxet låg i att man var helt körd om man är större än en undernärd kinesisk 8-åring (som jag som västerlänning förutsätter ska montera allt billigt jag införskaffar) Jag behövde krypa in i den mest jävla omänskliga ställning du kan tänka dig. Jag menar, kan du ens tänka dig hur man kryper in i en fucking grill??

Sen kan jag inte annat än undra om designern var full eller vad det var med människan när han 'löste' hur rotösen och dess motor skulle byggas. Man byggar bara inte så där jävla dumt, det gör man helt enkelt inte.

Haha, jag är arg över att jag behöver bygga ihop skiten, och jag tar till och med för givet att en liten stackars sweatshopslav är rätt man (pojke) för jobbet. Att ungen lider av av ingenjörens uppenbara oförmåga varje dag slog mig inte riktigt... Stackars satar...

Här är det väl dags för en wrapup, men jag tycker det är rätt uppenbart. Barnarbetare är det synd om, och det är inte mycket mer med det. Usch, jag hoppas verkligen att TV4 anordnar en insamlingsgala snart så våra sinnen, åtminstone tillfälligt, kan få frid.

Peace

No comments: