Wednesday, October 7, 2009

hamsterhjulet

gjorde ikväll ett studiebesök efter jobbet, och intog kvällsvarden på Café Dubble Six - ett litet hak favoriserat av taxichaffisar och gubbar med mycket fritid. Det är dessutom utanför det här cafét som den mystiske mannen sitter och röker dagarna i ända.

När jag satt där och väntade på maten fick jag en känsla inte så mycket olik från den precis innan man somnar; när man plötsligt rycker till och inser att man inte har någon aning om var man är eller vem man är. Den enda kvinnan i lokalen var servitrisen/allt-i-allot (blond + rysk), alla männen bar vardagsskjortor och drack kaffe - några pratade högljutt i en grupp längst bak - och hade det inte varit för en av männens bluetooth så hade jag inte kunnat avgöra om året var 2009, 1989 eller '73.

Eller jo, jag hade ju förstås min tidning som jag tagit från hyllan där den erbjöds. Den såg ut som om någon trampat på den. Jag fick den mat jag bestämt mig för att äta, nämligen bacon med korv och chips. Jag lade märke till att chipsen måste ha friterats i olja med lägre temperatur än den jag är van vid av färgen på dem att döma, eller att de värmts upp i en mikro. Oavsett vilket så är drar jag mig för att erkänna att dem smakade bättre än dom jag lagar, men det kan ju å andra sidan ha att göra med jag brukar småäta den skiten dagarna i ända och att min kropp kanske utvecklat en viss ovilja mot det.

Jag som inte ens är något vidare förtjust i chips eller pommes frittes till att börja med...

Det var på väg hem efter jobbet som jag vek in på cafét och jag tänkte att det skulle få bli lite av en halvtidsvila för mig och min slitiga vecka. Så här i sjuketider har det andre klanten till kock gått och blivit golvad av något virus (inte h1n1 thank fuck) och varit sängbunden sen i måndags. I söndags när mitt sista skift närmade sig sitt slut så kände jag mig i motsats till min kollega ganska pigg och alert och erbjöd mig att ta över hennes sista timmar också, eftersom hon klagade på att hon var så trött och att jag inte skulle klaga över lite fler timmars avlönat jobb. "Jag är ju ändå ledig imorn så".

Jag ligger i min säng och vilar ut, är inne på den elfte timmen av oavbruten sömn eller något i den stilen, när jag drömmer om att jag längtar efter att älska någon. Jag behöver någon att älska. Det är någon som sjunger detta för mig.

Va?

Jag vaknar till lite och först nu kopplar min hjärna rätt, Jefferson Airplane - Somebody to Love: min ringsignal. Snart börjar Grace Slick yla igen men den här gången svarar jag. -'jaja jag kan vikariera för sjuklingen, ge mig en timme bara så är jag där...'

-'jaja, jag kan jobba på torsdag förmiddag också...'

Jag rörde inte en min när jag kom ut från köket ikväll, trött, snörvlig men färdig, och såg dem andra flockas runt schemat i baren. Min lediga fredag borta med vinden. Min lediga lördag ihjälstampad av köksplikter. Skitsamma.

På lördag får jag lön hur som helst och med extratimmarna i åtanke så kan jag gott kosta mig på att låta någon annan laga maten åt mig.

Utöver en höstsnuva i sitt fosterstadium har denna dag två andra höjdpunkter: först när jag av misstag råkade slå till en tallrik med mathissen så att den likt en katapult slängde iväg en dipp-kopp i porslin ner i hissschaktet. Koppjäveln var likt fan fylld med en sås kallad "Traditional Sticky BBQ-sauce".

Jag går ner för trapporna och ser kollegan vikt dubbel av skratt (ett sånt där ganska härligt omotiverat skratt som kommer som svar till något man inte alls kan förstå). "hahaha helt plötsligt så var det bara bbq-sås ÖVER ALLT hahah".

mmmmmmmm

men koppen höll sig i alla fall intakt på något mirakulöst vis.

Höjdpunkt två kommer när jag läser tidningen på ovan omskrivna café. Sida 5: skvaller. Utöver gamla Winehouse har pressen bra koll på utviksmodellen Jordan och hennes förehavanden, fester killar skiljsmässa uttalanden etc. Senaste nytt är att hennes livsfarliga cagefighter-fästman

är

transexuell.

Den där mördarmaskinen och mansfiguren har ett alter-ego som står i bjärt kontrast till hans yttre profil. Han gillar att klä upp sig i korta kjolar och tajta toppar, och i detta läge t.ex. städa huset.

Detta har han nu uppgivit för pressen efter att hans ex hotat honom med uthängning i hämndavsikt. Han ville förekomma henne och sätta allt i rätt ljus inför pressen.

Fan vad coolt säger jag bara - kudos. Hold your colours against the world.

No comments: