Monday, October 26, 2009

guerilla-ekonomi

sitter och gör annat istället för att göra sådant som jag borde göra. Det är ju i och för sig rätt bra för att nu har jag plöjt igenom alla obesvarade mail som legat i inkorgen (eller ja, mammas mail återstår ju förstås..) och jag har städat rummet och jag har gjort lite kaffe. Viktiga saker helt enkelt, men än så länge finns lite mer sysslor att distrahera mig med, t.ex. att bära ut soporna eller skriva ett blogginlägg.

Så medan jag skriver här sitter jag och avnjuter min ovisshet angående hur finanserna ser ut. Det är det jag verkligen inte vill göra; logga in mig på min internetbank och se hur mycket pengar jag har kvar tills nästa löning - först var det ju veckan direkt efter löningen och då måste man ju unna sig lite. Sen var det Fabrics 10-årsfest och då unnar man sig lite mer, och strax därpå fick jag fint besök från Schverige vilket min plånbok kanske inte uppskattade riktigt lika mycket som jag gjorde. Men äsch skitsamma liksom, kan inte vara så länge kvar tills nästa löning.

Och dessutom hoppas jag att jag kommer att göra en liten investering idag som kommer att spara mig lite pengar, jag hade nämligen tänkt köpa ett par begagnade datorhögtalare så att jag kan börja öva på ett riktigt grymt liveset. Nu har det gått typ en och en halv månad sen jag sist var i farten men jag har inte varit helt inaktiv bara för att jag varit högtalarlös, jag har faktist varit väldigt produktiv i det avseendet att jag har förberett massor av material för att spela live med.

I vanliga fall hade det räckt med det och jag hade börjat jaga gig eftersom jag skulle ha tänkt att det är improvisationen som blir bäst jag spelar, och den behöver jag inte öva något på alls. Jag är ju skitbra som det redan är ju så det är bara att tuta och köra.

Helst hade jag väl fortsatt att glatt ovetande fortsätta tänka så, men tyvärr så råkade jag ha ett givande samtal med en annan dj som jag håller i hög aktning angående hur mycket dj:ande kan liknas vid att spela ett instrument. Jag kom att inse att jag själv, som kommer från en inte direkt övermusikalisk eller framstående trummisbakgrund, på något sätt har betraktat dj:ande som en frihet från disciplinerad övning och snarare som ett fritt utlopp som vem som helst kan ta sig till utan större svårigheter. Men det är väl här som agnarna skiljs från vetet skulle jag tro - missförstå mig rätt jag har alltid strävat efter att förbättra mitt dj:ande och producerande - men nu är jag inställd på att öva in ett set och verkligen ge det en känsla av riktning och struktur som mina improvisationer annars ofta saknar. Amatören improviserar medan musikern jammar.

Så om jag bara akvirerar ett par dassiga högtalare så kommer jag att med glädje kunna låsa in mig i mitt lilla laboratorium och försjunka än djupare i musiken. Behovet av yttre stimuli kommer att minska och därav kommer det bli lättare att utstå den mer strikta ekonomiska politiken jag kommer att föra.

För det verkar ju bli så när det är mycket månad kvar i slutet av pengarna, att man börjar föra en slags guerillaekonomi som nogrant planerar sina insatser och minimerar sina förluster i motsats till den generositet man känner mot sig själv när bankkontot just blivit påfyllt igen.

Nåja, fick just klartecken från säljaren så nu blir det till att promenera över till hans adress och berika mig själv med lite stereoteknologi. Sweeeeeeeet

No comments: